Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sonett Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez - oliva 10 liter

Ár:
24.650 Ft
Egységár: 2.465,00 Ft/l

Kézi és gépi mosáshoz 30-40°C-ig

Az értékes olivaolaj a vissza zsírozó szappan legjobb alapanyaga. Kitűnően tisztítja és ápolja az érzékeny gyapjú- és selyemruházhatott.

Elérhetőség: Előrendelhető szállítás 4-6 hét
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Sonett Öblítő 1 liter Sonett Öblítő 1 liter
2.200 Ft
Sonett Gyapjúápoló 300 ml Sonett Gyapjúápoló 300 ml
3.400 Ft
Menny.:db

Leírás

Kézi és gépi mosáshoz 30-40°C-ig

Az értékes olivaolaj a vissza zsírozó szappan legjobb alapanyaga. Kitűnően tisztítja és ápolja az érzékeny gyapjú- és selyemruházhatott.

Alkalmazás: Finom anyagokhoz, gyapjú és selyem mosáshoz 40°C-ig

Adagolás:

Kézi mosáshoz: 15-30 ml / 5 liter víz

A mosóvízbe helyezett ruhákat óvatosan mozgassuk. A mosóvíz és az öblítővíz ugyan olyan hőmérsékletű legyen, hogy megelőzzük a hirtelen hő változással járó hátulütőket.

Gépi mosásnál:

4.5 kg száraz ruhához – lágy /közepes vízkeménységnél 60 ml, kemény víznél 90 ml folyékony mosószer alkalmazzunk.

10 liter Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez – oliva elegendő 170 adag mosáshoz (2.4 kg száraz ruha esetén, lágy /közepes vízkeménységnél.

Adagoljuk a mosószert a mosószer rekeszbe, VIGYÁZAT a koncentrált mosószer ne érintkezzen a ruhákkal, mert elszíntelenítheti!

Toll kabátok, párnák mosása:

Fontos, hogy száradás közben gyakran mozgassa az anyagot, hogy a tollak ne tapadjanak össze. Ha az anyagon másképp nincs feltüntetve, akkor kérjük, alkalmazza az alábbi módon:

  • Válassza ki a leggyengébb mosást (30°C)
  • Alkalmazza a Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez vízlágyító nélkül
  • Állítsunk be még 1 plusz öblítő ciklust
  • Kizárólag lassú fokozaton centrifugáljuk
  • Gépi szárításhoz kevés ruhaadagot alacsony hőmérsékleten alkalmazzunk
  • Szárításnál a ruhakötélen alkalmanként rázzuk ki a toll kabátot/párnát

Az összetevők eredete és tulajdonságai:

Oliva szappan: Az oliva a hazájából, több száz éves mediterrán olivafa ligetekből ökológiai gazdálkodásból származik Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból. A bio minősítésű olivaolajat mechanikus úton préseléssel és centrifugálással állítják elő, majd kálium-hidroxiddal szappanosítják el. Az így kapott szappan a legjobb a gyapjú és a selyem meggyengült hidrolipid rétegének a helyre állításában. Az olivaolaj kiegyensúlyozó hatását bizonyítja az emberi szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás is, valamint az olajfák 7 éves ciklusban történő növekedési periódusai az emberhez való közelség újabb bizonyítékai.

Repceolaj / napraforgóolaj szappan: A növényi olajok kálium-hidroxiddal történő elszappanosítása során nyert szappan növeli a mosás hatékonyságát. A len és a napraforgó mellett a repceolaj is közép Európa mérsékelt éghajlatán terem, valamint minősített ökológiai gazdálkodásból származik.

Etanol: Keményítőt tartalmazó növények pl. kukorica vagy krumpli fermentálásából származik. Az etanol folyékonnyá teszi, és egyben segíti a zsíroldási tulajdonságait a mosószernek.

Cukor felületaktív anyagok: A cukor felületaktív anyagokat cukor, keményítő és kókuszolaj nyersanyagból állítják elő. Olyan arányban van jelen a cukor felületaktív anyag a szappanhoz képest a mosószerben, hogy ha a kemény víz esetén kalcium szappan alakulna ki, akkor azt finoman eloszlassa, és így az ne rakódhasson le a ruhára.

Különleges tulajdonságok: A termék a szappan előállításához magas-fokú préselésből származó olivaolajat tartalmaz. Kitűnő tisztító tulajdonságai mellett a gyapjú és selyem anyagok meggyengült hidrolipid rétegét is helyreállítják. A cukor felületaktív anyagok hozzájárulnak a szappan alapú mosószereknél, kemény víz esetén a kiváló mosási tulajdonság megtartásához. Az olivaolaj, repceolaj, napraforgóolaj és levendula illóolajak mind 100%-ban minősített ökológiai gazdálkodásból származnak.

Biológiai lebonthatóság:

A szappan növényi olajokból készül, így azzal a különleges tulajdonsággal bír, hogy a használatakor a vízben mindig jelen lévő vízkővel só képző folyamatba lép és kalcium szappan keletkezik. Ez az elsődleges lebomlás melynek során a felületaktív hatás semlegesítődik, a folyamat pár óra alatt lezajlik. A másodlagos 100 %-os biológiai lebomlás ezután mikroorganizmusok által történik, amikor a kalcium szappant vízzé és széndioxiddá alakítják.

A növényi etanol pedig néhány óra alatt visszailleszkedik a természet körforgásába.

A cukor felületaktív anyag és a kókuszzsíralkohol-szulfát olyan gyártási folyamatban készül keményítőből, cukorból és olajból, melyben teljes mértékben megmarad a természetes szerkezete, ezért a mikroorganizmusok ezeket a felületaktív anyagokat könnyen és gyorsan le tudják bontani. A szappant és a cukor felületaktív anyagot OECD előírások alapján biológiailag könnyen lebomló anyagként osztályozzák.

A termékek alkalmazása megfelelő (otthoni szürke víz tisztítására alkalmazott) szeptikus tartályok és szűrők használata esetén is.

Összetevők:

List of ingredients as per EC 648/2004

Product declaration

%

Aqua, potassium soap*, alkylpolyglucoside C8-16, alcohol, potassium citrate, perfume* (fragrance), linalool*

*certified organically grown

Soap from olive oil, cerified organ. / biodyn. Cultivation

Szappan olivaolajból, ellenőrzött bio/biodinamikus gazdálkodásból

15-30

sugar surfactant

Cukor felületaktív anyag

5-15

Soap from rapeseed / sunflower oil, certified organically grown

Szappan repceolajból / napraforgóolajból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

1-5

Vegetable alcohol (ethanol)

Növényi alkohol (etanol)

1-5

Citrate

Citromsav

< 1

Essential lavender oil, certified organically grown

Esszenciális levendulaolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

< 1

Balsamic additives, certified organically grown / collection from wild-growing plants

Balzsamos adalékok, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból / gyűjtésből vagy vadon termett növényekből

< 1

Water, swirled

Örvénylő víz

100 %-ig

Minősítések:

  • Vegan
  • Stop climate change
  • CSE label
  • Eco Garantie

Vegánquestion_mark igen
Termék címkék: mosószer

Keresés