Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka

A márka jellemzői

100%-ban tanúsított natúr-, illetve biokozmetikum, amely elnyerte a nemzetközi NATRUE bizottság által felügyelt valódi natúrkozmetikum minősítést.

A Dr. Hauschka termékek gyógynövény kivonatok és természetes ásványi színezők kompozíciójából készülnek. Nem tartalmaznak semmilyen szintetikus illatanyagot, tartósítószert, vagy egyéb összetevőt, valamint állatkísérlet mentes.

A WALA saját biodinamikus elvek szerint művelt gyógynövénykertet és egy Demeter-irányelveket követő gazdaságot működtet. Legyen szó arcápoló-, sminktermékekről, vagy a Dr. Hauschka Med bőrápolási készítményekről: minden Dr. Hauschka termék 100% natúrkozmetikum. Előállításukhoz pedig lehetőség szerint ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból vagy Demeter-minősítésű biodinamikus gazdálkodásból származó alapanyagokat használnak.

A növényeket, olajokat és viaszokat szinte kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból szerzik be, lehetőleg Demeter-minőségben, a fair trade elveinek betartásával.

A több mint 160 Dr. Hauschka termék mindegyike  a NATRUE által minősített. Az, hogy a termékek megfelelnek  a NATRUE-vizsgálatnak, biztonságot nyújt mind Önnek, mind a vállalatnak. Hiszen mi lehet fenntarthatóbb és hatékonyabb, mint az ellenőrzött ökogazdálkodásból, vagy Demeter-elvek szerinti biodinamikus gazdálkodásból és a fair trade elveit betartó beszerzési láncolatból származó természetes összetevők?

Minden testápolás, bőrápolás, szépségápolás a szó eredendő értelmében véve kozmetika. A görög KOSMEIN szó jelentése: rendezni, harmonizálni. Ezzel irányt is mutat a bőrápolás számára: fönntartani vagy újból helyreállítani a bőr természetes működésének rendjét. Paracelsus a bőrt az asszony királyi palástjának nevezte, azaz különös figyelmet szentelt neki. A bőr tükrözi a belső embert, és érzékenyen reagál a külvilág hatásaira.

A Dr. Hauschka Kozmetikumok gyártója, a WALA

WALA Heilmittel GmbH már 1935 óta fejleszt természetes összetételű készítményeket. A cég története kezdetén úttörőnek és forradalmárnak számított egy olyan társadalomban, amely nem nagyon volt tudatában a természetes készítmények értékének. Úgy tűnt, hogy a gyors technikai megoldás elsöpörte az összefüggésekben való gondolkodást.

De nem mindenhol.

Elsősorban az antropozófus orvosok fogadták lelkesedéssel a Rudolf Hauschka által kifejlesztett eljárást, amellyel a tartósító hatású alkohol használata nélkül lehetett természetes gyógyszert előállítani. A készítményei iránti kereslet bátorította fel Hauschkát, hogy 1935-ben Ludwigsburgban megalapítsa a WALA céget, és nem sokkal később Bécsben és Londonban is kirendeltséget nyisson. Azt követően, hogy a nemzetiszocialisták betiltották a cég működését és letartóztatták Dr. Hauschkát későbbi feleségével együtt (az általános orvoslás doktora  Dr. Margarethe Stavenhagent), a WALA cég, néhány költözés után, 1950-ben Bad Boll/Eckwäldenben telepedett le és a mai napig ott működik.

 

A kozmetikum mint ápoló hatású kiegészítő.

Rudolf Hauschka már régóta töprengett azon, hogy érdemes lenne a gyógyszer választékot saját kozmetikai termékcsaláddal kiegészítenie, amely készítmények szintén a bőr egészségének megőrzését szolgálnák.

Ötletei azonban csak akkor öltöttek konkrét formát, amikor megismerte a Bécsből származó Elisabeth Sigmundot, aki saját fejlesztésű kozmetikai termékeihez a WALA-tól rendelt készítményeket. Az akkor Stockholmban élő kozmetológus Eckwäldenbe utazott, és a gyógyszerszakértővel együttműködve arcápolási rendszerhez dolgozott ki receptúrákat.

Együtt megtalálták a módját, hogy olyan krémalapokat alkossanak, amelyek kémiai-szintetikus emulgeálószerek nélkül is stabilak, valamint természetes esszenciális olajok felhasználásával készítettek illatkeverékeket.

Elisabeth Sigmund két szemeszter orvosi tanulmány után, már az 1930-as évek közepén elkezdte gyógynövény alapú természetes kozmetikumainak kifejlesztését. A második világháború után saját fejlesztésű kozmetikumaival kozmetikai studiót hozott létre Stockholmban, ahol egy ugyancsak saját fejlesztésű kozmetikai kezelést is létrehozott. Miután tanulmányúton Indiában töltött egy évet, elindult az együttműködése a WALA Gyógyszergyártó céggel, ahol aztán megszülettek a Dr. Hauschka komzetikai készítmények és a Dr. Hauschka kozmetikusok képzése.

Elisabeth Sigmund mértékadó szerepet játszott a Dr. Hauschka kozmetikumok kifejlesztésében. Gondolatai a mai napig továbbélnek kozmetikai készítményeinkben és a Dr. Hauschka kozmetikai kezelésekben. 2014. október 25-én lett volna százéves, nem sokkal születésnapja előtt hunyt el.

Az első termékek 1967-ben kerültek a piacra. Elisabeth Sigmund 1971-ben képezte ki az első

Dr. Hauschka természetes kozmetikumokkal dolgozó kozmetikust.

„Természetesen lázadóknak éreztük magunkat, amikor ezeket a nem szokványos kozmetikumokat kifejlesztettük.“
Elisabeth Sigmund

A Dr. Hauschka kozmetikai termékek később is megtartották az alapítás időszakára jellemző úttörő szellemiséget. A vállalat 1999-ben teljes körű dekorkozmetikai termékcsaládot mutatott be, amely természetes összetevőket tartalmazott, így a Dr. Hauschka Smink receptúrája a szépítkezéssel egyidejűleg az ápolást is lehetővé tette.

Tovább bővült  a kozmetikai termékek sora a nagyon száraz, feszülő, viszkető bőr ideális ápoló készítményeivel – a Dr. Hauschka Med családdal 2009-ben.

A WALA továbbra is eleven, állandó változásokon átmenő cég aminek két fő fejlesztési területe van, az egyik a WALA gyógyszerek, a másik pedig a Dr. Hauschka kozmetikumok.

Keresés