Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Termékek minősítése

NATRUE minősítés

Legyen szó a nappali arcápoló termékekről, vagy a sminktermékeink közé tartozó Szájkontúr ceruzáról, a Frissítő Lábkrémről, a Neem Hajvízről, vagy a Dr. Hauschka Med bőrápolási készítményekről: Minden Dr. Hauschka termék 100% natúrkozmetikum. Előállításukhoz pedig lehetőség szerint ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból vagy Demeter-minősítésű biodinamikus gazdálkodásból származó alapanyagokat használunk. A Dr. Hauschka és a WALA alapítója, Dr. Rudolf Hauschka számára mindez magától értetődő volt. Már az 1960-as években is, amikor kozmetikai termékcsaládjának kifejlesztésén dolgozott Elisabeth Sigmund kozmetológussal  és természetkutatóval, a receptúrák természetes összetevőkön alapultak, és nem tartalmaztak szilikont, PEG-et, szintetikus tartósítószereket, valamint színezéket és illatanyagokat. 

Másként fogalmazva:  natúrkozmetikumok voltak, amelyek ráadásul támogatták a bőrt abban, hogy saját erejéből regenerálódni tudjon. Ezáltal tökéletes összhangban voltak WALA gyógyszereinkkel, amelyek a természet gyógyító erőire támaszkodnak.

1967-ben, amikor a Dr. Hauschka kozmetikumok megjelentek a piacon, még nem létezett a natúrkozmetikumokkal kapcsolatos  minősítési rendszer. Ugyanakkor fontos, hogy legyen egy olyan független standard, amely kötelező jelleggel leírja, mit takar a natúrkozmetikum kifejezés. A NATRUE nevű szervezet pontosan ezzel foglalkozik. A 2007 óta nemzetközi szinten tevékenykedő szervezet célja, hogy világszerte védje és támogassa a natúrkozmetikumokat. A NATRUE alapító tagjaként részt vettünk a natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú előírások meghatározásában. A NATRUE-standard a termékeket az alapján értékeli, hogy milyen alapanyagokat tartalmaznak, és milyen folyamattal állították elő őket. Különbséget tesz natúrkozmetikum, ami legalább 70%-ban biominőségű összetevőt tartalmazó natúrkozmetikum és biokozmetikum között. A biokozmetikum olyan natúrkozmetikum, amely legalább 95%-ban tartalmaz biominőségű összetevőt. A százalékos arányon alapuló különbségtétel fontos. Ugyanis még napjainkban sem lehet a natúrkozmetikumokhoz szükséges összes nyersanyagot biominőségben beszerezni. Ennek érdekében kezdeményeztünk biominőségű nyersanyagok termesztését célzó projekteket. A  rózsa esszenciális olaj, a mangóvaj, a ricinusolaj és a shea vaj termesztése csak pár példa az ilyen jellegű projektre. 

 

Demeter minősítés

A Nemzetközi Demeter egy tanúsító szervezeteket tömörítő szövetség, amelyet 1997-ben hoztak létre azzal a céllal, hogy a biodinamikus gazdálkodás több aspektusát szorosabb együttműködésbe hozza. Támogatja a szélesebb körű biodinamikus mozgalmat azáltal, hogy segíti a módszer megértését, elfogadását és bátorítja a helyi szervezetek létrehozását. A Demeter az egyetlen olyan ökológiai szövetség, amely világszerte működő, különálló minősítő szervezetekből épült hálózat. 1997-ben a Demeter Internationalt abból a célból alapították, hogy segítse a szorosabb együttműködést jogi, gazdasági és spirituális területeken. A Demeter-védjegy a legtöbb ember számára a legmagasabb minőség garanciáját jelenti, egy olyan csemege, amit felelősséggel állítottak elő.

A Demeter International korszerű példa arra, hogyan működjünk együtt elkötelezettségre, átláthatóságra és helyi sajátságok megőrzésére való törekvés mellett.

 

GOTS (Global Organic Textile Standard) tanúsítás

Forrás: naturanyu.hu

GOTS minősítés ezekkel szemben egy teljesen átfogó rendszer, amely a gyapot termesztése, a pamutszövetek gyártása mellett a kereskedők ellenőrzését is saját maga végzi. 
Több területet is lefed egyszerre, így biztosítva, hogy a textilek alapanyagai megfelelően ellenőrzött termesztésből származnak és feldolgozásuk, kereskedelmük is ellenőrzött feltételek mellett, az előírt ökológiai, környezetvédelmi, illetve társadalmi előírások maximális betartásával történik.

Ezek azt mutatják, hogy a gyapotot ökológiai módon termesztették, szigorú környezetvédelmi szabványokat dolgoztak ki a feldolgozásra, a gyárakban méltányos munkakörülmények között, felnőtt embereket foglalkoztatnak, és az egész ellátási lánc - a nyersanyagok betakarításától a környezetileg és társadalmilag felelős gyártáson át a címkézésig -  mindennek megfelel, amit egy független, harmadik fél tanúsított – ezáltal hiteles biztosítékot nyújt a fogyasztók számára.

A szabvány a fonalakra, szövetekre és ruhákra vonatkozik, és kiterjed valamennyi természetes rosttermék előállítására, feldolgozására, gyártására, csomagolására, címkézésére, kivitelére, behozatalára és forgalmazására. A GOTS folyamatos minőségellenőrzési és tanúsítási rendszert kínál a gyapotföldektől egészen a boltok polcaiig. GOTS minősítésű anyag ezért sokkal több, mint csupán egy textil, amely organikus gyapotból készül. Az alábbi táblázat jól összefoglalja a különbséget az organikus pamutból készült de hagyományosan feldolgozott és a GOTS tanúsított gyártási folyamat között:

A GOTS jóváhagyott termékeknek legalább 70%-ban organikus gyapotot kell tartalmazniuk. A részletek is számítanak! A gombok, cérnák, zipzárak is megfelelnek a GOTS szigorú kritériumainak.

Az "organic" GOTS címkével ellátott textilterméknek legalább 95%-a -, míg a "made with organic" címkével ellátott terméknek legalább 70% -ban minősített biopamutot kell tartalmaznia, a maradék is csak minősített organikus nyersanyagokból, vagy újrahasznosított műszálból lehet (újrahasznosított poliészter, poliamid, polipropilén vagy poliuretán)

  • „organic” – az anyag összetétele minimum 95% organikus pamut, 5% adalékkal, általában elasztánnal. Az organikus pamutot nem keverhetik a közönséges pamuttal, vagy bármilyen más genetikailag módosított gyapotfonállal.
  • „made with x% organic” – minimum 70% organikus pamut, és maximum 10% újrafeldolgozott vagy szintetikus anyag (25% a zoknikhoz, leggingekhez és sportruházathoz). Az organikus pamutot itt sem keverhetik közönséges pamuttal, vagy bármilyen más génmódosított fonállal.

GOTS által jóváhagyott termékek soha nem tartalmaznak potenciálisan káros vegyi anyagokat, vegyszereket, amelyek a hagyományos textilgyártásban találhatók.

GOTS szabvány a legátfogóbb és legszigorúbb tanúsítás a textíliák tekintetében. Ezért is nagyon nehéz megszerezni!

A biopamut tiszta, természetes, és légáteresztőbb, jobb az érzékeny bőrnek. Mivel az organikus gyapot termesztése és feldolgozása is mérgező vegyi anyagok nélkül történik, így mentes marad a szintetikus mérgektől, melyek a bőrrel való érintkezés útján akár a véráramba is bekerülhetnek. Minden vegyileg kezelt ruhanemű, pelenka, ágynemű a bőr természetes egyensúlya ellen hat, mert akadályozza a bőr szellőzését és természetes légzését. Érzékeny bőrűeknél és kisbabáknál gyakran ekcémát vagy más bőrirrítációt okozhat.

Ha babádnál vagy gyermekednél ekcémás vagy egyéb bőrallergiás tüneteket tapasztalsz, vagy szeretnéd ezeket megelőzni, keresd a GOTS minősítésű ruházati termékeket!

 

Vegan Society

Vegan Society címke szavatolja, hogy a termékek nem tartalmaznak állati összetevőt (három termék kivételt képez, a szilárd és folyékony folttisztító és a padlóápoló viasz), továbbá a címke azt is biztosítja, hogy a Sonett nem végez vagy végeztet semmiféle állatkísérletet.

 

Ovo-lacto vegetáriánus

A Dr. Hauschka termékek megfelelnek az ovo-lacto vegetáriánus irányelveket követőknek. Az alapanyagok kizárólag növényi eredetűek két kivételből eltekintve: selyempor és kármin. A glicerin, sztearinsav és egyéb zsír összetevők is növények feldolgozásával készülnek.

 

NCP - Nature Care Product

NCP - Nature Care Product címke szavatolja, hogy a termékek csak természetes alapanyagokból állnak, nincs bennük mikroműanyag, génmódosított alapanyag, szilikon. Pálmaolaj csak akkor és ott van bennük, ahol az elkerülhetetlen, abban az esetben is bio forrásból. A termékek csomagolása átgondolt - újra felhasználható vagy újrahasznosítható.

CSE - Certified Sustainable Enterprise

CSE címke garantálja a magas minőségi gyártási feltételrendszernek való megfelelést. Ennek alapján a termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során. A tiszta növényi szappanok és illóolajok ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származó növényekből készülnek. Az áram és fűtés ellátás 100%-ig megújuló energiaforrásokból fedezve, amelyet a PreCert Consulting & Audits szervezet ellenőriz.

Stop Climate Change

STOP CLIMATE CHANGE (állítsuk meg a klímaváltozást!) minősítés a legmagasabb norma átfogó COvizsgálatára és minősítésre. A pecsét szavatolja az egész vállalkozás vizsgálatát a COkibocsátásra és COkeletkezését okozó minden folyamat átláthatóságára vonatkozólag. A vizsgálat bizonyítja, hogy a fűtés és elektromos áram felhasználáson keresztül a Sonett semmiféle COnem bocsát ki.

Keresés